Christina Olsson, Sonja Aronsson och Erik Lucht. 

Unik artrosvård - vinst för alla

Ett helt eget vårdprogram för Sveriges största folksjukdom, artros – det har Hässelby Akademiska vårdcentral, AVC.

Här jobbar forskare, läkare och rehab tillsammans i tvärprofessionella team med gemensamma riktlinjer. Operation är sällan aktuellt. 

– Alla pratar samma språk och delar kunskap med varandra, säger verksamhetschefen Erik Lucht. Det ger bättre vård och minskar lidandet för patienten. Det sparar också tid och pengar.

–  Och fler patienter kommer sedan till artrosskolan, berättar forskaren och sjukgymnasten Christina Olsson, väl förberedda och motiverade att sätta igång direkt med sin träning.

Granne med Hässelby AVC ligger Team Aktiv Primärvårdsrehab, som har hand om själva artrosskolan.

– Innan jag kom till Hässelby AVC:s artrosmottagning var det nära att jag blev opererad och idag är jag glad för att det inte blev så. 

Det säger Sonja Aronsson som har artros i sin vänstra höft sedan ett tjugotal år tillbaka. 

– Sedan jag kom hit har jag blivit bättre och mer rörlig, fortsätter hon. Jag sitter på min motionscykel varje dag, går på gym, med stavar och så dansar min man och jagflera gånger i veckan.

Undrar du hur Hässelby Akademiska vårdcentral, AVC, har haft råd och tid att skapa sin tvärprofessionella artrosmottagning med forskningsforum? Vill du veta mer om hur arbetet går till hos oss?

Kontakta gärna verksamhetschef Erik Lucht, telefonnummer: 070-484 16 19
e-mail: erik.lucht@sll.se

Info om Akademiska vårdcentraler:

http://www.akademiskavardcentraler.se

Länk till Team Aktiv Primärvårdsrehab